دسته بندی : صنایع غذایی _ زراعت و زراعت
فرمت فایل : Doc ( قابلیت ویرایش و آماده چاپ ) Word
قسمتی از محتوی متن ...
تعداد صفحات : 13 صفحه
درباره ویژگان پزشکی گیاه کنگر.
نام دیگر این گیاه آرکیشو است و از گیاهان مغذی است و ریشه آن مورد کاربرد قرار می گیرد.
در سررسید گل دادن، دانه های آن نیز قابل بهرهگیری است.
از دانه های آن برای هضم خوراک بهرهگیری می شود و بسیار نیروزا است و برای ناراحتی های کبد و طحال مؤثر است.
نام علمی کنگر CYNARA SCOLYMUS است.
این گیاه اولین بار در اتیوپی کشت شد و پس در نقاط گوناگون دنیا اشاعه پیدا کرده است.
محل اصلی رویش این سبزی مدیترانه، جزایر قناری و آمریکای جنوبی است.
زمان به گل نشستن این گیاه از بهار تا نیمه ی تابستان است که به عواملی چون شرایط اقلیمی و گرمای هوا وابسته است.
دم برگ داخلی سفید رنگ ، راس ساقه و هاگدان سرنوشت های خوراکی این گیاه را تشکیل می دهد که در سوپ ، خورش و سالاد باره کاربرد پیمان می گیرد.
در یونان و مصر باستان، این گیاه به دلیل نقش کمکی در هضم مواد غذایی باره پروا قرار گرفت و در سده 16 میلادی در اروپا یکی از سبزیجات معروفی بود که توسط بزرگان-بزرگواران مصرف می شد.
در طب سنتی اروپا ، برگ های کنگر به عنوان مونث افزایش دهنده پیشاب ( دیورتیک ) و جنباننده کلیه ها ، جنباننده تراوش صفرا از جگر و انقباض کیسه صفرا مورد استفاده پیمان می گرفت.
این گیاه غنی از پتاسیم بوده، ولی از لحاظ انرژی محدود است.