دسته بندی : تاریخ و ادبیات
فرمت فایل : Doc ( قابلیت ویرایش و حاضر چاپ ) Word
قسمتی از محتوی متن ...
تعداد صفحات : 22 صفحه
بررسی رویارویی ای ساخت جمله تعریف و آغاز سخن بررسی مقابله ای (Contrastive Analysis) ، شاخه ای از زبانشناسی رویارویی ای است که به رسیدگی تفاوت ها و شباهت های دو یا چند زبان ، در یک لحظه از موعد می پردازد.
بنابراین سیر تحول های تاریخی زبان ها باره پروا این سلسله نیست.
بحث زبانشناسی رویارویی ای چه بسا از سال 1876، یعنی زمانی پیش درآمد شد که ویلیام جونز (دانشمند انگلیسی) اعلام کرد که زبان های سانسکریت ، یونانی و لاتین با یکدیگر شبیه بوده و احتمالا ریشه مشترک دارند.
پس از وی دانشمندان و زبانشناسان بسیاری راه او را پیموده و آنرا گسترش دادند، اما انتشارِ کتابِ Linguistics Across Cultures بدست رابرت لادو (زبانشناس آمریکایی) در سال 1957 را می نا نخست زبانشناسی مقابله ای امروزین دانست.
لادو کتاب خویش را با اشاره به این نکته آغاز می کند که می توان با استفاده از سنجش روشمند زبان و فرهنگی که باید آموخته شود با زبان و نزاکت فرهنگ آموز موارد سخت ساز در تعلیم زبان را قبل بینی و کالبدشناسی نمود.
سپس در فصل ابتدا کتاب، می گوید : .
.
.
یادگیری عناصر آشنا و مانند در زبان مقصد، نزد نزاکت آموز، آسانتر و یادگیری عناصر متفاوت، دشوارتر است.
حتما با تیک زدن بر روی نام کتاب، فصل سوم از کتاب زبانشناسی در راستای ادب ها را که به وضعیت رسیدگی ساختارهای دستوری زبان ها می پردازد بازبینی کنید: مراحل رسیدگی رویارویی ای راندال ویتمن (Randal Whitman) مراحل رسیدگی مقابله ای را به ترتیب، ”تشریح“، ”گزینش“، ”مقایسه“ و ”پیش بینی“ می داند.
اکنون به تعریف هر یک از این مراحل پروا کنید: :1)تشریح : وصف و مفتوح نمودن دو زبان مورد مقایسه بوسیله زبانشناس .
:2)گزینش : برگزیدن عناصر زبانی، قوانین و ساختارهایی که در دو زبان سنجش خواهند شد.