دانلود تحقیق بررسی شرایط هم اقلیمی گندم و جو و تعیین مناسبترین تاریخ کشت در شهرستان بجنورد

دسته بندی : صنایع غذایی و کشاورزی و دامپروری


فرمت فایل :  Doc ( قابلیت ویرایش و آماده چاپ ) Word


قسمتی از محتوی متن ...

 


تعداد صفحات : 29 صفحه


بررسی شرایط هم اقلیمی گندم و جو و تعیین مناسبترین تاریخ کشت در شهرستان بجنورد.

خلاصه.

عمده ترین عوامل و متغیرهایی که برای تعیین رشد گندم و جو به کار دستگیر می شود ، شامل نزولات جوی و توزیع آن ،متوسط درجه حرارت ، نور خورشید و نوع خاک هستند.

مقدار بارشی که می تواند در کشت و رشد جو و گندم دیم به کار آید حدود 500 لغایت 250 میلیمتر است ، لذا میزان بارش سالیانه بجنورد بیش از 250 میلیمتر است که نیرو تامین نم خاک برای تغذیه و رشد فرآورده را دارد .

از طرف دیگر درجه حرارت مطلوب ، که تهویه مناسب را به وجود می آورد ، بین 22 الی 20 درجه سلسیوس است ، زیرا دمای بالاتر از 22 درجه ، مایه نامنظمی جوانه زدن فرآورده و دمای کمتر از 4 درجه، سبب توقف جوانه زدن می شود .

پس در شهرستان بجنورد درجه گرما دلخواه برای رشد و جوانه زدن فراهم شده است.

همچنین غلات از گیاهان نورپسند به آمار می روند وبرای رسیدن به نور اشباع به 6000 تا 5000 فوت شمع نیاز دارند .

البته نور اشباع از طریق پرتوهای خورشید در دوره رشد محصولات گندم و جوی دیم بجنورد به وجود می آیند .

پس می تاب گفت : بجنورد از نظر شرایط اقلیمی محل و مکان مناسبی برای کشت محصولات دیم ، بالاخص گندم و جو است .

مقدمه شهرستان بجنورد در شمال غربی استان خراسان پیمان دارد که از شمال به ارتفاعات کپه داغ و پیوسته آن از جنوب به کوهستانهای آلاداغ و کورخود اندک می شود .

این شهرستان در درازا جغرافیایی َ59، ْ57 و َ2، ْ56 و پهنا جغرافیایی َ20،ْ38 و َ45، ْ36 واقع شده است و نزدیک 17245 کیلومتر مربع وسعت دارد ، که 354606 هکتار از وسعت آن قابل بهره برداری است .

از این گستره اراضی قابل سهم برداری ،203191 هکتار درسال 1368 زیر کشت بوده است و برابر 169839 هکتار آن ، یعنی 5/83 درصد آن به کشت گندم و جو اختصاص یافته که 5/70 درصد آن را کشت دیم و 5/29 درصد دیگر آن را کشت آبی تشکیل داده است .

 دریافت فایل 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.