دسته بندی : صنایع غذایی و کشاورزی و دامپروری
فرمت فایل : Doc ( قابلیت ویرایش و آماده چاپ ) Word
قسمتی از محتوی متن ...
تعداد صفحات : 29 صفحه
بررسی شرایط هم اقلیمی گندم و جو و تعیین مناسبترین تاریخ کشت در شهرستان بجنورد.
خلاصه.
عمده ترین عوامل و متغیرهایی که برای تعیین رشد گندم و جو به کار دستگیر می شود ، شامل نزولات جوی و توزیع آن ،متوسط درجه حرارت ، نور خورشید و نوع خاک هستند.
مقدار بارشی که می تواند در کشت و رشد جو و گندم دیم به کار آید حدود 500 لغایت 250 میلیمتر است ، لذا میزان بارش سالیانه بجنورد بیش از 250 میلیمتر است که نیرو تامین نم خاک برای تغذیه و رشد فرآورده را دارد .
از طرف دیگر درجه حرارت مطلوب ، که تهویه مناسب را به وجود می آورد ، بین 22 الی 20 درجه سلسیوس است ، زیرا دمای بالاتر از 22 درجه ، مایه نامنظمی جوانه زدن فرآورده و دمای کمتر از 4 درجه، سبب توقف جوانه زدن می شود .
پس در شهرستان بجنورد درجه گرما دلخواه برای رشد و جوانه زدن فراهم شده است.
همچنین غلات از گیاهان نورپسند به آمار می روند وبرای رسیدن به نور اشباع به 6000 تا 5000 فوت شمع نیاز دارند .
البته نور اشباع از طریق پرتوهای خورشید در دوره رشد محصولات گندم و جوی دیم بجنورد به وجود می آیند .
پس می تاب گفت : بجنورد از نظر شرایط اقلیمی محل و مکان مناسبی برای کشت محصولات دیم ، بالاخص گندم و جو است .
مقدمه شهرستان بجنورد در شمال غربی استان خراسان پیمان دارد که از شمال به ارتفاعات کپه داغ و پیوسته آن از جنوب به کوهستانهای آلاداغ و کورخود اندک می شود .
این شهرستان در درازا جغرافیایی َ59، ْ57 و َ2، ْ56 و پهنا جغرافیایی َ20،ْ38 و َ45، ْ36 واقع شده است و نزدیک 17245 کیلومتر مربع وسعت دارد ، که 354606 هکتار از وسعت آن قابل بهره برداری است .
از این گستره اراضی قابل سهم برداری ،203191 هکتار درسال 1368 زیر کشت بوده است و برابر 169839 هکتار آن ، یعنی 5/83 درصد آن به کشت گندم و جو اختصاص یافته که 5/70 درصد آن را کشت دیم و 5/29 درصد دیگر آن را کشت آبی تشکیل داده است .