دانلود تحقیق پروانه برگخوار سفید امریکایی افت جدی و خطرناک باغ ها و جنگلهای ایران

دسته بندی : صنایع غذایی و زارع و دامپروری

فرمت فایل :  Doc ( قابلیت ویرایش و حاضر چاپ ) Word

قسمتی از محتوی متن ...
 

تعداد صفحات : 7 صفحه

پروانه برگخوار سفید امریکایی افت جدی و خطرناک باغ ها و جنگلهای ایران فرمان برگخوار سفید امریکایی یکتا از مهمترین آفات گیاهان گوناگون در دنیاست.
اهمیت:.
پروانه برگخوار سفید آمریکایی گزند بومی آمریکای شمالی بوده و بعد از جنگ جها نی دوم در سراسر اروپا گسترش پیدا کرد و امروزه در بسیاری از کشورها در زمره آفت درجه اول محسوب میگردد.
لاروهای آسیب از برگها وجوانه های گیاه میزبان که بیش از 636 گونه گیاهی اعم از باغی- زراعی و جنگلی میگردد تغذیه مینماید و مایه لخت شدن و بی برگی درختان میزبان شده و برآیند اینکه زیان شدید و لطمه غیر قابل جبرانی به کشاورزان و روستاییان وارد می سازد.
بعلاوه با لخت کردن و عاری کردن درختان زینتی در حاشیه جنگل و پارکهای جنگلی و نیز پارکها و فضای سبز شهری- منظره و جلوه بسیار زشتی را برپایی نموده و از این روش نیز لطمه شدیدی را به اکو سیستم و فرمانروایی های آلوده وارد می شود.
توت از میزبان های رایج این آسیب میباشد که برگ ها و جوانه های برگی آن به شدت مورد تغذ یه لاروهای این آسیب پیمان می گیرد- پس در مناطقی از استانهای شمالی کشور که صنعت نوغانداری رواج دارد-گسترش گزند میتواند زیان قابل توجه و شدیدی را به نوغانداران وارد سازد.
این آفت که تا قبل از سنه 1381 در زمره آفات قرنطینه بیگانه محسوب می شد- نخستین بار در تابستان 1381 ازلشت نشا در ایالت گیلان گزارش شد ولی به تدریج و طی سالهای اخیر وعلی رغم قرنطینه در مناطقی از شمال کشور مانند استانهای مازندران و سپس اردبیل گسترش یافت.
در یک پژوهش شاخص تغذیه و ترجیح میزبانی لارو پروانه سفید آمریکایی روی برگ درختان توت- گردو- زردآلو- چنار و صنوبر در اتاقک رشد در دمای شب :روز درجه سانتی گراد- رطوبت نسبی درصد و دوره نوری 16 ساعت روشنایی 8 ساعت پوشیدن مطالعه شد.
نتایج اثر عدل که نرخ مصرف نسبی- نرخ رشد نسبی- تاثیر تبدیل غذای خورده شده- کارایی تبدیل غذای هضم شده و در ضمن قابلیت هضم شوندگی میزبان های گوناگون به طور معنی داری با یکدیگر تفاوت دارند.
نرخ مصرف نسبی روی چنار به طور معنی داری اغلب از صنوبر- گردو و توت بود.
بیشترین نرخ رشد نسبی مربوط به توت و کمترین آن مربوط به زردآلو بود.
بیشترین کارایی تبدیل غذای خورده شده و کارایی تبدیل غذای هضم شده در برگ توت توسط آمد- ولی لاروهای تغذیه کننده از برگ توت کمترین شاخص تقریبی هضم شوندگی را نشانه دادند.
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.